Imaxe do último partido do Arousa, no campo do Bergantiños
Imaxe do último partido do Arousa, no campo do Bergantiños BASILIO BELLO

Na División de Honor Juvenil, os pupilos de Perú perdóanlle a vida ao Sporting en Gijón e complican a súa

14 abr 2024 . Actualizado a las 05:00 h.

O Arousa regresa ao seu feudo da Lomba tras encarar con éxito os tres desprazamentos consecutivos que o calendario lle deparou. Un xeira que o conxunto que dirixe Luisito Míguez saldou con 7 dos 9 puntos en xogo no seu casilleiro, cedendo tan só un empate, sen goles, no campo do líder e cada vez máis preto de converterse en campión do grupo galego da Tercera R.F.E.F., o Bergantiños. E se o calendario quixo impoñerlle ao Arousa a esixencia de encadear tres desprazamentos no treito decisivo da temporada, tamén hoxe lle pon un test en aparencia asequible, fronte a un Pontevedra B que chega á Lomba (17 horas) penúltimo na clasificación e virtualmente descendido a Preferente Autonómica, toda vez que con 20 puntos, ve a permanencia a 11 cando xa só restan 18 por disputar, incluídos os 3 hoxe en xogo.

Con todo, o adestrador do Arousa coidouse onte moito de advertir de que os números son, nesta Liga de Tercera R.F.E.F., un indicador que facilmente pode levar á ruína ao conxunto máis pintado. Primeiro, poñendo en valor as dúas vitorias conseguidas polos seus homes nos desprazamentos aos campos do Betanzos (1-2) e do Paiosaco-Hierros (0-3), décimo cuarto e décimo sexto nunha competición de dezaseis equipos: «Sé que mucha gente no le da importancia a haber ganado estos dos partidos, pero curiosamente, la semana pasada el Betanzos fue a Ourense y empató, y el Paiosaco visitó al Celta C, y empató. Eso indica lo difícil que es esta categoría y lo duros que son todos los rivales».

Argumentada a súa defensa de que non hai ningún adversario pequeno para o Arousa nesta Liga, Luisito aventurou que o do Pontevedra B «va a ser un partido dificilísimo ante un rival que tiene muy difícil la salvación, pero que es un filial con muy buenos futbolistas en sus filas. Y como te despistes, sabemos que estamos muertos».

Na súa análise do Pontevedra B, o técnico arlequinado fai especial fincapé no perigo que o conxunto do Lérez é quen de xerar se se lle permite despregar o seu fútbol de transición, con «gente muy rápida». Unha proposta na que salienta o nome de Jaichenko, un dos futbolistas do filial granate que teñen xa xogado co primeiro equipo, líder da Segunda R.F.E.F. Manter a máxima concentración é o mandado de Luisito, que se ben sinala que «tenemos la promoción cerca», lembra que «no la tenemos asegurada». Sen ir máis lonxe, onte o Atlético Arteixo vencía o C.D. Estradense 0-2, situándose cuarto a só 1 punto por debaixo do Arousa, terceiro.

Os xuvenís de Perú perdóanlle a vida ao Sporting e complican a súa

O Arousa tuteou onte a todo un Sporting de Gijón nada menos ca no campo de Mareo. Púxose mesmo por diante abrindo o marcador da man de Tymo a sete minutos do descanso, nunha das moitas xogadas en transición coas que lle fixo dano ao seu rival na primeira parte. Puideron os pupilos de Perú mesmo ampliar ben o resultado ao seu favor, con ocasións claras de Memet, de Álex e do propio Tymo nos primeiros 45 minutos, e cun man a man co porteiro de Álex e nunha internada de Raúl no arrinque da segunda metade. Pero o que perdoa soe pagalo.

E o Arousa pagouno moi caro. Un mal despexe custoulle o 1-1 no minuto 47 e un córner mal defendido o 2-1 no 58. O 3-1, noutro mal despexe nunha acción en transición do Sporting, semellaba finiquitar o encontro para os arlequinados no 65. Pero os de Perú inda amosaron o seu orgullo co 3-2, obra de Álex, para ver afogados os seus intentos por, a lo menos, volver cun punto a casa ao atoparse no minuto 89 con Rodrigo de la Llana aproveitando a falta de entendemento entre o porteiro e un central vilagarciáns. O Arousa entra así nas tres últimas xornadas da División de Honor en descenso.